Laatste nieuws

iMuis Online: update over de bankkoppeling

23-09-2016 - De aankondiging van ons kantoor: "Wij gaan werken met iMuis Online Software" ligt alweer ver achter ons. Wij zijn inmiddels helemaal gewend. En hoe bevalt het u?
Regelmatig horen wij op kantoor "Geweldig" en "Dìt is handig". Uitspraken van onze collega Jasper, die ons altijd laat weten wat de mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen zijn. Hij geeft u graag een update over de ontwikkeling van het inlezen van bankafschriften naar het werken met een bankkoppeling. Leest u even mee?
 
Bankkoppeling
Een groot deel van onze zakelijke cliënten verwerkt zelf de administratie in iMuis Online. Wij verwerken op kantoor natuurlijk ook administraties in Muis. Het afgelopen jaar hebben we voor veel van deze administraties de bankkoppeling kunnen realiseren, wat weer veel extra voordelen heeft.
 
Jasper legt uit: "Het inlezen van bankmutaties was een jaar geleden al aan orde. Het grote voordeel daarbij is toch dat de complete informatie die zichtbaar is op het bankafschrift, op deze wijze ook zichtbaar is in het boekhoudpakket. Het is o.a. tijdens het opstellen van tussentijdse of jaarcijfers erg handig om over deze volledige informatie te beschikken.
Mede door deze volledige omschrijvingen en bijvoorbeeld het rekeningnummer van de mutatie, zijn diverse koppelingen mogelijk, waardoor de software de mutatie van de bank aan de juiste crediteur of grootboekkaart koppelt."
 
Controle openstaande posten debiteuren/crediteuren
"Het is handig om deze opties op het beginscherm van Muis te zetten," zegt Jasper. "Doordat we in de bank diverse koppelingen kunnen realiseren boekt de software ongeveer 95% van de mutaties al zelf op de juiste grootboekrekening. Dit betekent dat de invoerwerkzaamheden verminderen, maar tegelijk dat we ons meer moeten focussen op het controleren van deze koppelingen. Een belangrijke controle is het doornemen van de openstaande posten debiteuren en crediteuren. Hierdoor worden eventuele verkeerde boekingen al snel zichtbaar. Ook het bekijken van de grootboekinformatie is een onderdeel wat belangrijker wordt. Staat de informatie nog steeds op de juiste rekening, of moet er een koppeling gewijzigd worden. "
 
 Tussentijdse overzichten
"Door bovengenoemde handelingen uit te voeren houd je de administratie up-to-date, en `zeggen` de cijfers ook echt wat. Dat is uiteindelijk het doel van het importeren en invoeren van al deze mutaties…. je wilt inzicht krijgen in de cijfers. Door regelmatig cijfers tussentijds te beoordelen,  ben je ieder gewenst moment exact op de hoogte van de cijfers en kun je daar waar nodig je organisatie daarop bijsturen."
 
Wij kijken en analyseren natuurlijk met u mee. Daarnaast adviseren we waar nodig en staan we voor u klaar mochten er vragen zijn. Heeft u nog geen bankkoppeling maar wilt u dat wel óf heeft u vragen over iMuis Online, bel ons: 0226-353930 of mail met Jasper: j.hameeteman@vandolder.nl

Meer nieuws

18-04-2024:Deadline nadert voor correcties op voorlopige berekeningen LKV, LIV en jeugd-LIV 2023
18-04-2024:Aanvraagloket subsidie emissieloze bedrijfsauto’s gaat open
11-04-2024:Vrijwillige beëindigingsregeling Lbv-plus langer open – budgetten verhoogd
11-04-2024:Waardeer en indexeer uw pensioen in eigen beheer
04-04-2024:Verblijfskosten eigen rijders 2024 vastgesteld
04-04-2024:Belastingdienst controleert afkoop lijfrente in IB-aangifte 2023
28-03-2024:Aanvraagloket open voor eerste tijdvak subsidie duurzame inzetbaarheid
28-03-2024:Besteed de schenking eigen woning tijdig!
21-03-2024:Einde nadert voor versoepeld saneringsbeleid
21-03-2024:Aanvraagloket subsidie elektrische vrachtauto gaat open – wees er snel bij!
14-03-2024:Loket SSEB-subsidie voor schone bouw open
07-03-2024:Controleer voorlopige berekeningen LKV, LIV of jeugd-LIV 2023
07-03-2024:Tijdig bezwaar maken tegen uw WOZ-beschikking
29-02-2024:Bewaar altijd bewijsstukken verbouwing woning
22-02-2024:Loket SLIM-subsidie voor leren en ontwikkelen in het mkb opent binnenkort